ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY: Obyvatelia obce rozbehli petíciu za odvolanie starostu

10.08.2009 Sabinov

Šarišské Michaľany 10. augusta (TASR) – Viacerí z obyvateľov obce Šarišské Michaľany si myslia, že súčasný starosta Jozef Brendza, by už nemal zastávať túto funkciu a dnes večer začali zbierať podpisy za jeho ...
Myslí si, že starosta už dlhší čas nie je schopný riešiť záležitosti obce a jej obyvateľov. Podľa nej sa nedostatočne zaoberá aj problémami, ktoré spôsobujú v Šarišských Michaľanoch Rómovia z neďalekých Ostrovian.
\"Nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, lebo aj medzi nimi sú určite slušní ľudia, ale jednoducho situácia je už neúnosná, nemôžeme neustále žiť v strachu o svoj život, \" konštatovala Martoňáková.
Pohár podľa nej pretiekol v sobotu 8. augusta, kedy sa na futbalovom ihrisku konalo protestné zhromaždenie, ktoré sa skončilo zásahom polície. Uvedomuje si, že starosta nevydal pokyn na zásah, lebo takú kompetenciu nemá, ale mal aspoň v obecnom rozhlase vyhlásiť, že k takému niečomu môže dôjsť a to nielen na ihrisku, ale i v iných častiach obce.
\"Keď policajti zahnali časť davu do obytnej zóny, sedeli sme tam aj s deťmi. Dostali sme strach a v tej panike sme nestíhali utekať domov, \" opisuje situáciu Martoňáková. Zároveň dodáva, že veľkú mieru zodpovednosti za to nesie aj starosta a preto ho chcú odvolať.
Starosta obce Jozef Brendza považuje zbieranie podpisov za jeho odvolanie v súvislosti zo zásahom polície za neodôvodnené. \"Zbytočne sa vyvolávajú vášne. Starosta obce nie je orgán, ktorý môže prikázať policajnému zboru, aby urobil akýkoľvek úkon, \" povedal.
Martoňaková je presvedčená, že sa podarí nazbierať dostatočné množstvo podpisov, tak aby boli splnené zákonné podmienky na vyhlásenie nových volieb starostu.
 

Vyberte región